fbpx Când este necesar să angajezi o îngrijitoare pentru persoanele vârstnice? | Agentia Star Family Mergi la conţinutul principal
x
Când este necesar să angajezi o îngrijitoare

Când este necesar să angajezi o îngrijitoare pentru persoanele vârstnice?

Odată cu înaintarea în vârstâ, bunicii/părinții noștri simt nevoia de mai mult ajutor, pentru că se văd neputincioși în fața diverselor probleme și a bolilor ce intervin. Unii dintre ei realizează că au nevoie de ajutor, iar alții trebuie convinși cu argumente clare. 
Vreți să-i ajutați, să-i știți în siguranță și să le oferiți suportul,așa cum au făcut-o și ei pentru voi,atunci când au putut.
În acest caz, una dintre opțiuni este să angajați o persoană competentă care să-i îngrijească corespunzător, să-i supravegheze și să le ofere companie, atunci când nu sunteți prezenți lângă ei.   
Iată câteva indicii prin care puteți să vă dați seama că a venit momentul să angajați o îngrijitoare:
1) Neglijarea medicației 
Odată cu vârsta, pot apărea și diferite boli și astfel, menținerea stării de sănătate a celor dragi este condiționată de luarea unei medicații prescrise de medicul specialist (adică la orele și în dozele corespunzătoare). Pot fi situații, când aceștia fie nu acordă importanță, fie uită să-și ia medicația și nu se simt bine.
2) Pierderea memoriei
Multe persoane în vârstă sunt lucide până în ultima clipă, dar pot apărea diverse boli mentale, precum demența sau Alzheimer, care le afectează memoria și atunci nu îi recunosc pe cei dragi din jurul lor, nu știu cum îi cheamă, ce au mâncat, ce au făcut în ziua respectivă, etc. 
3) Pierderea mobilității
Abilitatea de mișcare se poate pierde pe măsură ce corpul îmbătrânește și apar boli (ex.artrita sau alte afecțiuni), iar asta afectează capacitatea de mișcare a celor în vârstă (mișcările sunt mai lente, nesigure uneori).
4) Izolarea socială
Faptul că nu mai sunt atât de activi cum erau odată, îi poate face pe vârstnici să se simtă inutili, instabili emoțional și le poate crea stări de apatie, depresie, etc. O persoană ce va fi în permanență lângă ei, îi va ajuta să depășească aceste momente prin implicarea lor în diverse activități, potrivit vârstei și stării fizice (ex. plimbări ușoare prin parc, discuții pe diverse subiecte, jocuri-cărți, table, șah, remi, însoțire la film/teatru, la medic, la biserică, la zile onomastice, etc), în scopul îmbunătățirii echilibrului psihic.  
5) Aspectul neîngrijit 
Când aspectul fizic nu mai contează (ex. poartă hainele pătate/nespălate, nu se spală, etc), este o dovadă a declinului pentru ei.
6) Curățenia din casă
Locuirea într-un spațiu dezordonat/murdar (ex. mizerie în casă, mâncare alterată în frigider, rufe nespălate, etc) este un alt semn al neputinței celor în vârstă, când nu își mai dau seama ce trebuie să facă.
7) Cheltuirea iresponsabilă și fără sens a banilor
Lipsa de chibzuință în privința cheltuielilor făcute (ex. cumpărarea unor produse total inutile pentru ei) este un alt indiciu că nu-și mai pot purta singuri de grijă.

Cu multă răbdare și afecțiune pentru cei dragi, îi veți putea ajuta să accepte noua etapă din viața lor și să se acomodeze cu stilul de viață în mod corespunzător.  

Amalia
Agenția Star Family

Utilizam cookies pe acest site pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.

De asemenea, folosim servicii de analiza si publicitate.